Question about Canon PowerShot G9 Digital Camera

3 Answers

Problem w/ canon g9 camera

When i playback my videos they are playing in fast forward with no sound. how do i get the camera to playback the video in regular speed with sound?

Posted by on

  • 5 more comments 
  • Anonymous Aug 07, 2008

    videos are playing in fast forward and no sound.

  • prakash49 Aug 12, 2008

    When I record with video option, it records and play backwith very fast speed. No sound. How do I fixit? Jay

  • dogooder88 Aug 25, 2008

    About half the time I shoot video, my g9 experiences this same problem. I find it most prevelant with standard memory cards which have a capacity of a gig or greater. Any help

    1) not having this recur and

    2) how to salvage what I've shot



    is greatly appreciated.



    Michael

  • boby_nair Sep 21, 2008

    High speed playback

  • sharis Nov 08, 2008

    Same problem exactly. Fast forward and no sould. Help!!

    Shari

  • russgrove Nov 20, 2008

    I had the same problem of video playback fast with no sound. I called Canon tech service and they worked me through the problem. I seems that I accidentally turned the ring around the function set button when in video mode and turned the video from Standard mode to Time Lapse. Setting to Standard fixed the problem.

  • crapule Nov 21, 2008

    made same mistakes but is there a way to get my video back to normal speed wit sound at all???
    samson_guillaume@hotmail.com
    thx A LOOOTTT

×

Ad

3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

I saw several comments about recovering video that has been shot in time lapse mode and just thought I would let you know you cannot. I called Canon to ask.

Posted on Feb 24, 2010

Ad
  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

You may have knocked the control dial to time lapse mode, one setting away from standard mode. Having just experienced this on our new camera. Now know what caused it, does anyone know how to recover the videos that are quick in their playback?
thankyou

Posted on Oct 16, 2008

Ad
  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

Make sure that you're not on timelapse, it should be standard to do a regular playback.

Posted on Sep 10, 2008

1 Suggested Answer

Anonymous

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Video playback like fast forward


Is this when you view it on the camera or your computer ?

Jan 22, 2013 | Canon PowerShot SD960 IS Digital Camera

1 Answer

Hi8 tape only visable at fast forward/pause. Cam is good otherwis


i am trying to make a claymation but there is no pause button please help

Dec 08, 2009 | Sony Handycam CCD-TRV328 Camcorder

2 Answers

Video Playback in fast mode (canon ixus 80)


Oh my, sounds like you accidentally recorded in "Time Lapse" mode (one of the specialized video features of your camera). Unfortunately, there's no way to convert the already taken video back to "Standard" video with sound, I'm sorry. However, you'll obviously need to set your camera back to standard mode for future videos. Press the "Function" button while in video mode. Then press left/right to select "Standard" video.

Jul 25, 2009 | Canon PowerShot SD750 / IXUS 75 Digital...

1 Answer

Camera plays in fast forward-like speed


Though I don't know the details of your camera and the tape you are playing, one explanation could be that the tape was recorded in "extended play" EP rather than "standard play" SP. Some VCRs and some cameras are incapable of playing back in EP, a mode where the tape moves at half speed so you can record more on the same tape. The result is that the tape playing back at regular speed appears twice as fast and fast forward will be even faster.

Unfortunately, unless your machine can be manually set to play back in EP (usually it is automatic) the solution is to play it back in a machine that can handle EP.

Dec 04, 2008 | Electronics - Others

1 Answer

Playback


when I plug in the RPU DC cord from my camera to the input on my tv I get nothing. Is my input jack bad or what. Also, if I tried the s video jack from the camera to the tv, would that work??? I don't know what the AV out jack is for I don't have a cord for that

Nov 12, 2008 | Sony Handycam CCD-TRV308 Camcorder

1 Answer

Sound and video playback do not match


No button or any control to rectifier this problem. Depend the movies quality when you fast forward the system control and audio video processing or it call out MPEG2 chipset they run like double speed sometimes it not fast enough then you end up with sound and video not SYNC however you can fix that by remove AC lead for 30sec then plug in back now it should work OK or when you fast forward use X8 or X16 NOT X32 times specialy with DVD copy
Alternatifly if your DVD player still under warranty it might have a update firmware to correct this problem
Cheers

Nov 01, 2008 | Philips DVP5140 DVD Player

1 Answer

Video too fast during playback on my Camera


I have a Powershot SD1000 and it should be similar.
When the video plays very fast it was probably filmed in Timelapse mode( which fast- forwards the video) When you are in video mode press the SET Button and set the camera to Standard mode

Sep 19, 2008 | Canon PowerShot SD750 / IXUS 75 Digital...

3 Answers

I have a canon SD 580. When I playback the video clip it's always in fast forward mode and I can't play it normal speed. Any help?


Make sure you are shooting your movies in "Standard" mode. If you have the mode set to something else, especially "Time Lapse", the playback may not match 'natural' motion.

In any case, you can control the speed of the playback. When you first enter the movie playback mode, there should be a movie control bar along the bottom of the LCD. Instead of the "Play" button, select the "Slow Motion Playback" button (single arrow with single bar next to the normal Play button), and control the speed with the left or right arrows on the multi-controller.

May 02, 2008 | Cameras

1 Answer

No playback on DCR-TRV103


In playback mode the lCD displays the battery time, hi8 symbol and the tape counter. all the functions work the tape will play, rewind, fast forward. The screen stays blank on playback and the tape counter stays at 0:00:00 eventhough I can see the tape turning. I also hooke the camera to my tv and I got no picture.

Dec 23, 2007 | Sony Handycam DCR-TRV103 Digital Camcorder

1 Answer

Sony Handycam CCD-FX310


Record in slow mo mode, then playback in fast forward mode ;) Problem solved. You'll see the video in normal speed.

Oct 20, 2007 | Sony Handycam CCD-TRV37 Camcorder

Not finding what you are looking for?
Canon PowerShot G9 Digital Camera Logo

1,273 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Canon Cameras Experts

old marine
old marine

Level 3 Expert

2279 Answers

Ekse

Level 3 Expert

13434 Answers

Poul Brinchs Larsen

Level 2 Expert

159 Answers

Are you a Canon Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...