20 Most Recent Goldstar DH5010B Dehumidifier - Page 6 Questions & Answers


Since you didn't post the manufacturer and model, this will be generalized.

Check the filters on the unit. Pay attention to presence of dirt on the coils of both the intake and the exhaust. They need to be clean and shiny.

Check your water level sensor. It may be choked with scale, and not able to move freely.

If you are using an extension cord, try plugging the unit directly to a wall outlet, or use a heavier guage cord (compressor overloading due to reduced voltage).

Post back the make and model if you can.

Goldstar... | Answered on Jul 01, 2010


Hi,

Thanks for contacting Fixya.com

There are a couple of things that you can do. First try to use the needles on a meter to " meter out " continuity on the plug end. Just to see if the circuit isn't broke. Next open the case there should be at least a loose contact somewhere. it may not be visible but its best if you use continuity testers. Make sure the water bucket is in right and the little door is closed right. most of them won,t work otherwise.

Let us know if you have something more to know else please accept the suggestion.
Thank You.

Goldstar... | Answered on May 31, 2010


Hi,

By trying to start do you mean the unit hums then clicks followed by a pause for a few minutes then repeats the process until it finally starts?

If so, this is an indication of a sealed system problem.

-It could be a restriction in one of the refrigerant lines causing a very slow equalization of pressures in-between cycles. If the unit is pulling good moisture from the air when it does run then this would not be the problem

-The compressor is weak and hard to start, this is more likely the cause, if it is not under warranty the cost of repairs would out typically out weight the value, as it is about a $300.00 repair to replace a compressor on a dehumidifier.

Let me know if you have questions.

Goldstar... | Answered on May 04, 2010


put in the a new battery it should work fine

Goldstar... | Answered on May 04, 2010


Don't pull too much or the will dry, squeak, crack - not less than 50% humidity

Goldstar... | Answered on Jan 06, 2010


Check the voltage to the fan motor. More then likely the fan motor It is either frozen or burnt out.
Good Luck,
Gilshultz

Goldstar... | Answered on Dec 02, 2009


remove water bucket from cabinet. filter is above,pull down fitter will come out wash with soft brush and warm soapy water slide filter back in groove above. waa laa.....!

Goldstar... | Answered on Dec 01, 2009


A few things you could try are to make sure the float isn't covered in gunk and moving sticky-like, make sure air filters are clean and the compressor isn't overheating, and make sure the humidistat (probably a knob that says drier with arrows) isn't turning the machine off because it's reached the set level.

Goldstar... | Answered on Nov 25, 2009


normally the problem is either your evaporator is dirty or may be your systems isover charged,

you need a competent person to cean your systems and check gas pressures on the discharge and suction sde of your compressor.

Goldstar... | Answered on Oct 31, 2009


Hi,

The humidity switch (Hydrometer sensor) may be at fault or compressor or fan is not running.
First You could go directly to the compressor and make sure it is or is not getting power first. If the compressor has power then the compressor is suspect (sometimes when 1 wont start it gets hot to the touch) In any case the fan(s) should run with it on and trying to dehumidify.

2 KINDS of CONTROLS for your DEHUMIDIFY
If it has an electronic display the sensor will be a small probe close to the inlet of the air inlet circulation. Maybe its not in place.This type control is not something that can usually be checked without an ohm meter, thermometer, and Hydrometer or Psychometric measuring device to arrive at the wet-dry bulb temperatures thus determining the humidity and charts to determine the resistance value of the sensor(s). So replace the board and sensor on this type

If everything is clean on the coils and the filter is clean it should work.
I would recomending you to contact LG because they have a 5 year warranty on LG GOLDSTAR dehumidifiers. Make sure that you have your reciept. Usually what they will do is locate a shop near you and it can be serviced there. LG will pay the bill. Or if there is no local shop they will send you a service tag for your old unit and ship you a replacement unit. Contact LG and explain this problem to you. Everything should be covered under warranty still

Please leave me comment, if you need further assistance
Rnj VINODKUMAR

Goldstar... | Answered on Oct 27, 2009


Replace the fan motor. Common problem on this model. Should be a cheap fix. Try ebay...

Goldstar... | Answered on Oct 08, 2009


I assume the dehumidifier was working fine at some point at this is a new development.

First cause could be insufficient air flow through the unit. Make sure it is not backed up too close to a wall or drapes, etc. It needs sufficient airspace around it to be able to flow the correct amount of air through itself.
Also related to airflow, your model has a filter on the top rear of the unit; check it for clogging. It ll cause the same condition, insufficient airflow, if it is clogged.

Second, make sure you are not using it in too cold of an environment; You should not be using the dehumidifier in a room that is reaching temperatures of 70F +/- a degree or so. If you keep your temperature in the low 70s and must use the dehumidifier, try putting it on a dresser/etc to get it away from the cooler temperatures on the ground.

Last possible cause is a slightly undercharged unit will frost up as well. If the system is older and has developed a leak, as the refrigerant level decreases it will begin frosting up the coils and eventually fails to work normally. At this point your unit would require professional service as they contain toxic gases and require special equipment to discharge/charge/leaktest.

Goldstar... | Answered on Sep 17, 2009


I'll figure it out myself. Not going to pay $19.99 for a simple question to be answered.

Goldstar... | Answered on Aug 02, 2009


you probably have a hose fitting above the bucket take bucket out and see if there is one where the water drains into bucket

Goldstar... | Answered on Jul 25, 2009


Did you empty the water pan? If it is empty, maybe you didn't put it back in place exactly right, and the cutoff switch is not activated.

Goldstar... | Answered on Jul 25, 2009


I threw the dehumidifier out and vowed to never buy a Goldstar product again.

Goldstar... | Answered on Jul 18, 2009


Nothing on display? Remove panels and get to circuit board. Look for loose solder connection on the fuse, etc. Resolder any bad connections. Then turn it on. Let me know.

Goldstar... | Answered on Jun 14, 2009

Not finding what you are looking for?
Goldstar DH5010B Dehumidifier Logo

31 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Goldstar Dehumidifiers Experts

Gil Shultz

Level 3 Expert

3388 Answers

Paul
Paul

Level 2 Expert

144 Answers

Michael Youngman
Michael Youngman

Level 2 Expert

296 Answers

Are you a Goldstar Dehumidifier Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

Goldstar Dehumidifiers

  • Goldstar Dehumidifiers

Most Popular Question

back coils freezing up

  • Dehumidifiers
Loading...