20 Most Recent Qca Spas Jewel Series Topaz Plus Hot Tub Questions & Answers


bad multiple speed relay and temp sensor

Qca Spas Jewel... | Answered on Oct 03, 2017


possible bad high speed relay check voltage

Qca Spas Jewel... | Answered on Oct 03, 2017


either heater element shorted or pump

Qca Spas Jewel... | Answered on Oct 03, 2017


didnt specify if you had a 4 8 or 10 button panel your unit is locked the only control that will work is temperature your owners manual has how to unlock it under side panel the following link is for an 8 button panel and the instructions are on page 6
http://qcaspas.com/media/pdf/Jewelp3-8Btn.pdf

Qca Spas Jewel... | Answered on Sep 01, 2016


drop the temperature all the way down and turn on unit like you would normally do [but depending on amount of time the product needs to circulate may need to turn on a few times ] or reset set the filter time for longer

Qca Spas Jewel... | Answered on Sep 01, 2016


This sounds like your motor is going out. When they get noisy and run really hot is when they go out

Rod
US Parts Center

Qca Spas Jewel... | Answered on Aug 01, 2015


pressure tap on pressure switch or you might have air in lines

Qca Spas Jewel... | Answered on Apr 11, 2015


sounds like the recirculation pump is overheating and tripping the breaker if the pump is ok could be heating element shorting out

Qca Spas Jewel... | Answered on Oct 04, 2014


with power off take cover off control box remove heater element lead make sure to take a picture or a drawing to see where they go back turn on breaker with wires taped up if it doesnt blow breaker you need a new heater element

Qca Spas Jewel... | Answered on Aug 09, 2014


open cover the powerpack has a silver pipe running along bottom that has unions on both sides there is a pressure switch mounted to pipe. on pressure switch two wires if doesnt work make sure you have voltage on both sides of switch if only voltage on one side bad switch if voltage on both check recirculation pump to see if working also make sure filters are clean

Qca Spas Jewel... | Answered on Aug 08, 2014


check to see if recirculation pump is working if so check to see if heater element is not shorting out

Qca Spas Jewel... | Answered on Aug 03, 2014


I would assume this is by design. If water were not flowing through the heater it would constantly cycle and mineral deposit would accumulate on the heating elements much faster and shorten their lifespan.

Qca Spas Jewel... | Answered on Nov 05, 2013


you either have a bad temperature sensor (check the wires for damage) or a bad circuit board. I would recommend replacing the temp sensor first. If that doesn't work, pull the board and take it and have it tested.

Qca Spas Jewel... | Answered on Dec 11, 2012


OH is the overheat code.

Your spa temperature is set above 108, or your thermostat is faulty & not reading correctly.

Qca Spas Jewel... | Answered on Jan 26, 2012

Not finding what you are looking for?
Qca Spas Jewel Series Topaz Plus Hot Tub Logo

Popular Tags

58 questions posted

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Qca Spas Pool & Spa Experts

Brad Brown

Level 3 Expert

18060 Answers

john h

Level 3 Expert

20324 Answers

US Parts Center
US Parts Center

Level 3 Expert

719 Answers

Are you a Qca Spas Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

View Most Popular

Qca Spas Pool & Spa

  • Qca Spas Pool & Spa

Most Popular Question

winterize hot tub qca jewel model suv

  • Pool & Spa
Loading...