Question about Saturn Cars & Trucks

1 Answer

I have 96 Saturn sl1 ,it started getting hot ,1 day ,I stopped immediately,let it cool ,put in antifreeze drove about 1 Mile and parked for hours, then changed resivior because noticed little water dripping, after resivoir v,changed water pump , thermostat ,flushed radiator out ,still overheated ,not as quickly though & heater started blowing cold air,and not fans ,still gets hot on freeway,there's NO water or milkshake choc in oil,nor antifreeze ,no white smoke out tailpipe? Or water ?& Compression test was very good???

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 6 Answers

Kinda sounds like you still have air in your cooling system. You will have to air bleed the system.

Posted on Apr 08, 2019

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
centralvalle
  • 386 Answers

SOURCE: 2002 civic ex overheating

with your description it sounds like your fans are not coming on, also sounds like the problem was never solved, sounds like you threw a lot of money at your problem also... check to see if the fans are coming on at the right times, seems like a n air movement over the radiator since you say it only gets hot in stop and go traffic... well when your driving at a constant highway speed guess what you have air movement through the radiator... check also a clogged ac condensor with bugs, pressure wash it out so the air can pass through it easily... please rate my help thanks

Posted on Aug 06, 2009

  • 119 Answers

SOURCE: 1994 Dodge Spirit heater blowing cold but radiator is overheating

1st you need to make sure no air in your system open you radaiator cap and your heater to max and see if air bubles or circulation is going on fill up accordingly otherwise you have blockage in your system or water pump if no circulation ////make sure no bubles all bubles should be gone////look for coolant circulation in your radiator make sure your thermostat is not defective or placed in the right position.

Posted on Jan 14, 2010

  • 1 Answer

SOURCE: 2000 satin sl1 heater blows cold air, had the

my 2000 saturn sl blows cold air with the heater on. I changed the thermostat,and checked out my heater core.Still blows cold air.

Posted on Oct 10, 2010

  • 880 Answers

SOURCE: Heater blows hot air while car is moving but cold

That sounds like the coolant level is low. If it is not the use of "stop leak" has probably caused a partial clog which restricts the flow of water unless the vehicle is turning higher RPMS. While sitting still raise the RPMS to about 2000 and see if the heater blows hot air to see if the above mentioned problems are fact.

Posted on Nov 22, 2010

  • 141 Answers

SOURCE: Heater doesn't get hot on 96 chevy truck. Blows good, just cold. Replaced thermostat, flushed radiator. Any ideas?

1 run truck to operating temp 2 feel both upper and lower heater hoses near firewall both should be same temp if not clogged heater core 3 if both same temp mode door not changing from a/c to heat

Posted on Dec 06, 2012

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Replaced starter in my 2004 GMC Yukon. I had the hot wire and the solenoid wire touching causing the vehicle to crank when battery terminal was re-attached. Put wires correct but now it won't idle.


On some vehicles, the computer has to "learn" how to run efficiently after the battery has been disconnected for a period of time. I had an 04 Cadillac that would not idle either after the battery was disconnected for several hours. I tried everything to get it to idle right, resetting the computer, etc. Once I actually drove it around the block it started running correctly after about 1/8 mile. I could not get it to "learn" until I actually drove it, letting it run in park for almost two hours was not enough, it had to go through the process of actually driving to get everything back to normal.

Apr 05, 2017 | GMC Cars & Trucks

1 Answer

2002 ford windstar first wouldnt start, jumped and started, drove 200 miles and turn


You need to have the factory security system scanned, it is most likely locking you out due to a fault.

Jul 07, 2017 | 2002 Ford Windstar Cargo

1 Answer

Drove my 2001 Saturn SL1 home with no problem. Parked it for an hour, got in it to drive to work and it was as if the car was trying to start out in 3rd gear. Very slow to start and the shift light...


For an unknown reason the gearbox has put it's self into "Limp" mode, this could be die to an issue with a sensor or a clogged filter, Check the state of your fluid and it may need a filter change and a fluid flush.

Mar 06, 2012 | 2001 Saturn SL

2 Answers

Saturn keeps running hot and not holding antifreeze


Overheating problems are hard to solve so you have to go with probabilities and indications. You say that it is overheating and not holding antifreeze but you don't say where you are losing the antifreeze. If it is coming out the radiator pressure cap then I would start with the thermostat followed by the water pump and radiator. If it is coming out the side or bottom of the engine then I would suspect a cracked block or a blown head gasket. If it is coming out in the passenger compartment, then I would suspect the heater core or water lines to it.

Good Luck!

Sep 11, 2011 | 1993 Saturn SL1

1 Answer

I have a s60 parked it in car park Friday PM came back to puddle under radiator drove slowly home (only 1 mile) warning coolant low on dash. Filled up with antifreeze/water mix to max level once cooled...


The low coolant sensor is in the resivor where you put the coolant in. Since you drove it such a short distance the thermostat probably did not open to allow the coolant to pass. There is a skid plate underneath the car you can remove to find the source of the leak.

Jun 13, 2017 | 2001 Volvo S60

1 Answer

Engine overheating. Engine light was coming on so saw that antifreeze was low. I got antifreeze and put in the resevior. I drove it for a while, ? maybe 4 days. Engine light was still coming on. Then...


Could be a lot of things. First check for leaks. Fill the system. If you have a radiator cap, take it off and make sure the radiator is full--not just the reservoir. Start the car and let it idle in park with the cap off until the car is warm--keep the radiator full. Then put the cap back on and watch for leaks. Let us know what you find. I have more tips at http://www.fixya.com/cars/r5929960-s_thermostat . Let me know if you have questions.

Sep 22, 2010 | 2004 Dodge Intrepid

1 Answer

The 12 volt battery(LUCAS 065/3) on my FORD FIESTA 1100cc is 4 years old, in that time i have only driven 1,600 miles as my journeys are usually very local. I make sure i use the car twice a week to keep...


Running so few miles has accelerated the aging of the battery - the battery never had a chance to fully recharge in such small trips -  so now you have to replace it a year sooner than usual.
Just replace it.

Aug 28, 2010 | Ford Escort Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

26 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Saturn Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

84625 Answers

Jonah Oneal

Level 3 Expert

14092 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22484 Answers

Are you a Saturn Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...